Feltöltve:

Csirkemell mandulás bundában, balzsamecetes eper szósszal és zöld spárgával

timer 35
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

csirkemell filé2 darab
zsemlemorzsa2 evőkanál
tojás1 darab
liszt2 evőkanál
balzsamecet2 evőkanál
rozmaring ág4 cm
zöld spárga250 gramm
mandula pehely2 evőkanál
kristálycukor2 evőkanál
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez3 teáskanál
földieper250 gramm

Csirkemell mandulás bundában, balzsamecetes eper szósszal és zöld spárgával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A csirkemell filéket tisztítsuk meg és szórjuk meg csirkés Delikáttal. Tegyük félre pár percre.

2. lépés

A spárgát pucoljuk meg és mossuk meg. Az epret szintén pucoljuk meg és mossuk meg. Majd vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedekbe.

3. lépés

A csirkemelleket panírozzuk be lisztbe, tojásba és a mandula és a zsemlemorzsa keverékébe. Bő olajban süssük át mindkét oldalát. Mivel nem hajtottuk szét a filéket, így a vastagabbik végén még belül nyers a hús. Tegyük be 5-6 percre 200 fokos sütőbe, de vigyázzunk, ne szárítsuk ki. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk pihenni.

4. lépés

Lobogó sós vízben főzzük meg a spárgát 3-4 perc alatt.

5. lépés

Közben egy serpenyőben készítsük el az eper szószt. Az epreket tegyük a serpenyőbe, szórjuk meg cukorral, tegyünk rá egy kis rozmaring ágat és nagy lángon kezdjük el főzni. Ha szükséges, tegyünk alá egy pici vizet.
2-3 perc után adjuk hozzá a balzsamecetet és főzzük addig, míg a szósz kicsit besűrűsödik.

6. lépés

Tálaljuk a csirkemellet az eperszósszal és a főtt spárgával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem