Csirkemell kínai pácban
Csirkemell kínai pácban
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 4 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • uborka - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • szójaszósz - 50 milliliter
  • paprika - 2 darab
  • szezámolaj - 1 evőkanál
  • gyömbér - 1 gramm
  • szezámmag - 2 evőkanál
  • fehérbor - 1 dl
  • saláta - 1 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 20 evőkanál

Elkészítés:

  1. A páchoz való szezámmagot pirítsuk meg a száraz serpenyőben, majd morzsoljuk össze. Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit.
  2. Adjunk hozzá három szál apróra vágott snidlinget. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra és tegyük a pácba egy órára.
  3. Szúrjuk a húst hosszú pálcikákra. Egy részét forgassuk meg paprikában, egy részét a szezámmagban, egy részét pedig hagyjuk tisztán.
  4. Forró olajon süssük meg a csirkét, kb. 2 percig minden oldalán. Tálalásnál a salátalevélre helyezzük az uborkadarabokat, a felcsíkozott sárgarépát, a snidlignet és a pálcikás húsokat.