Csirkemell kebab
Csirkemell kebab
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - dl
  • csirkemell filé - 50 dekagramm
  • paradicsom - 4 darab
  • olaj - 4 evőkanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • Knorr Kebab Paprikás dresszinggel - 1 csomag
  • Globus Majonéz - 3 evőkanál
  • jégsaláta - 1 darab
  • tortilla lap - 8 darab
  • Globus Ketchup - 3 evőkanál
  • kígyóuborka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Előkészítés A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony csíkokra metéljük. A kebab alapot az olajjal és a vízzel elkeverjük, majd a húst beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben kb. 30 percig érleljük.
  2. Mártás A mártáshoz a majonézt a ketchuppal és a paprikás dresszinggel simára keverjük, majd letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük.
  3. Zöldségek előkészítése A zöldségeket megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  4. Sütés A befűszerezett húst olaj hozzáadása nélkül, egy fölhevített serpenyőbe vagy rostlapra dobjuk, és nagy lángon, kevergetve, rázogatva 7-8 perc alatt megsütjük.
  5. Tálalás Tálalás előtt a tortilla lapokat egy olajjal vékonyan kikent serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt kissé megmelegítjük, majd a zöldségeket ráhalmozzuk, ugy, hogy midegyik tortoilla lapra jusson belőlük. A paprikás öntettel meglocsoljuk, a csirkemellet zöldségekre szórjuk, majd szorosan feltekerjük. Ha ügyesek vagyunk, kissé ferdén félbe is vághatjuk, így még látványosabb.