Csirkemell kebab a Főételek kategóriában
Előkészítés
A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony csíkokra metéljük. A kebab alapot az olajjal és a vízzel elkeverjük, majd a húst beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben kb. 30 percig érleljük.
Mártás
A mártáshoz a majonézt a ketchuppal és a paprikás dresszinggel simára keverjük, majd letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük.
Sütés
A befűszerezett húst olaj hozzáadása nélkül, egy fölhevített serpenyőbe vagy rostlapra dobjuk, és nagy lángon, kevergetve, rázogatva 7-8 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tálalás előtt a tortilla lapokat egy olajjal vékonyan kikent serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt kissé megmelegítjük, majd a zöldségeket ráhalmozzuk, ugy, hogy midegyik tortoilla lapra jusson belőlük. A paprikás öntettel meglocsoljuk, a csirkemellet zöldségekre szórjuk, majd szorosan feltekerjük. Ha ügyesek vagyunk, kissé ferdén félbe is vághatjuk, így még látványosabb.