Feltöltve:

Csirkemell gombával töltve

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Mártás

salotta hagyma1 darab
fokhagyma gerezd6 darab
olíva olaj80 milliliter
kisebb piros chilli paprika1 darab
friss petrezselyem zöld1 csokor
Knorr Házias Marhahús Levesalap1 darab
citrom2 darab
Hellmann's Fokhagymás szósz100 milliliter
tejszín100 milliliter

csirkemell

csirkemell filé4 darab
gomba300 gramm
vegyes szárított erdei gomba200 gramm
Hagyma1 darab
zsemlemorzsa100 gramm
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke2 evőkanál
Olaj80 milliliter
feketebors 

Próbáljuk ki a szószban a friss koriander zöldet petrezselyem zöld helyett.

Elkészítés

1. lépés

Csirkemell gombával töltve elkészítés 1. lépés képe

A szárított gombát öntsük le egy bögre forró vízzel, majd hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy puhuljon meg. Ezalatt forrósítsuk föl az olajat és pirítsuk meg rajta a felszeletelt friss gombát a finomra vágott hagymával együtt. Ha a szárított gomba megszívta magát rendesen vízzel, akkor vágjuk csíkokra és adjuk a friss gombához. Pirítsuk együtt tovább. Végül adjunk hozzá egy evőkanál zsemlemorzsát, ízesítsük borssal, pici sóval. Hagyjuk hűlni kicsit.

2. lépés

Csirkemell gombával töltve elkészítés 2. lépés képe

Vágjuk be a csirkemell filéket és töltsük meg a töltelékkel. Tűzzük össze a fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét. Majd szórjuk meg a húst a fűszerkeverékkel. Pirítsuk körbe olajon egy serpenyőben, majd tegyük 15 percre 190 ° C-ra előmelegített sütőbe. A sütés végén locsoljunk a hús alá fél pohár vizet. Ezt a hússzaftot fel fogjuk használni a szósz elkészítéséhez.

3. lépés

Csirkemell gombával töltve elkészítés 3. lépés képe

A finomra vágott salotta hagymát, a fokhagymát és a chilit pirítsuk meg abban a serpenyőben, amelyet a hús körbepirítására használtunk. Végül öntsük rá a citromlét és az előző lépésben említett hússzaftot.

4. lépés

Csirkemell gombával töltve elkészítés 4. lépés képe

Ezután adjuk hozzá a levesalapot és hagyjuk feloldódni.

5. lépés

Csirkemell gombával töltve elkészítés 5. lépés képe

Kissé sűrítsük be, majd adjuk hozzá a tejszínt és a majonézt. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. Tálaljuk a hús mellé hidegen.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem