tejföl | 2 dl |
---|---|
Knorr Magyaros Fűszervarázs | 1 evőkanál |
tojás | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
füstölt szalonna | 5 dekagramm |
fokhagymagerezd | 1 darab |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
konyak | 5 cl |
gomba | 8 darab |
reszelt sajt | 10 dekagramm |
csirkemáj | 40 dekagramm |
Csirkemájjal töltött gomba a Főételek kategóriában
Először elkészítjük a tölteléket, a csirkemájakat forrásban lévő fél evőkanál ételízesítővel ízesített vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyjuk.
Majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. Közben a tojást habosra verjük, összekeverjük a konyakkal, a KNORR magyaros fűszerrel, a finomra metélt petrezselyemzölddel, a tisztított, zúzott fokhagymával, a reszelt sajt felével meg a nagyon apróra vágott (vagy ledarált) csirkemájjal.
Végül hozzáadjuk a gombák tisztított, apróra vágott szárát is. A jól megmosott, lecsöpögtetett gombakalapok belsejét megszórjuk a maradék ételízesítővel, sütőlemezre rakjuk egymás mellé és a közepükbe (jó vastagon) töltjük a májas tölteléket. Ami nem fér a gombába, abból kis golyókat formálunk, és mellétesszük. A tetejüket meglocsoljuk a tejföllel, elosztjuk rajtuk a hajszálvékony szeletekre vágott füstölt szalonnát.
Előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük, majd meghintjük a maradék reszelt sajttal, és csak addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad.