Csirkemájjal töltött csirkeszárny rántva, petrezselymes burgonyával
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csomag
  • burgonya - 1 kilogramm
  • kömény - 1 teáskanál
  • csirkeszárny - 1 kilogramm
  • csirkemáj - 5 darab
  • étolaj - 4 dl

Elkészítés:

  1. A májat áztassuk be és tésztaszűrőn jól csepegtessük le. A csirkeszárnyakat mossuk és tisztítsuk meg, majd hagyjuk őket is lecsöpögni. A csirkeszárnyakat enyhén sózzuk meg.
  2. A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg, vágjuk kockákra és sós, őrölt köményes vízben főzzük puhára. Vigyázzunk ne főzzük szét.
  3. A csirkemájakat felezzük meg és tegyünk minden csirkeszárnyba 1/2 db májat.
  4. A tojást verjük fel egy edénybe és a megtöltött csirkeszárnyakat, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgassuk meg. Tegyük forró olajba és lassan süssük ki. Süssük aranybarnára és papírkéztörlőre kiszedve, itassuk le róla az olajat.
  5. A burgonya ha megfőtt, szűrjük le. Egy edényben olvasszuk fel a margarint és amikor forró a margarin, tegyük bele a burgonyát, majd kétszer, háromszor a forró margarinban forgassuk át. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül óvatosan forgassuk össze.