Csirkemájas rizs a Főételek kategóriában
A csirkemájat megmossuk és felkockázzuk. A rizst kimérjük, a hagymát kockára vágjuk, a zöldborsót lecsepegtetjük és elkészítjük a húsleves alaplét: 1 l forró vízben feloldunk egy leveskockát.
Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.
Rátesszük a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk és kicsit megsütjük azt is.
Jöhet a rizs. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi alaplével, amennyi elfedi. Gyakori kevergetés mellett főzzük az egészet és gondoskodjunk a folyamatos húsleves utánpótlásról, amíg el nem fogy. Ekkor beletesszük a zöldborsót, megszórjuk majoránnával és beleöntjük a fehérbort Elforraljuk róla ezt az utolsó adag levet is, összekeverjük a májjal, és kész az étel.