Csirkemájas lasagne
Csirkemájas lasagne
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 150 milliliter
  • sajt - 100 gramm
  • Knorr Lasagne alap - 1 csomag
  • lasagne lap - 9 darab
  • darabolt paradicsom konzerv - 1 darab
  • darált hús - 250 gramm
  • csirkemáj - 250 gramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175-180 fokra. A csirkemájat tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat és pirítsuk meg rajta a darált húst. Majd adjuk hozzá a csirkemájat és pirítsuk tovább, kb. 5 percig.
  2. Ekkor adjuk hozzá a paradicsom konzervet. A dobozt öblítsük ki 1,5 dl tejjel és azt is öntsük hozzá. Majd adjuk hozzá a Knorr-tasak tartalmát és jól keverjük el. Pároljuk kis lángon 4-5 percig.
  3. Egy közepes méretű hőálló tál aljára tegyünk a raguból. Erre tegyünk 3 db tésztát. Majd erre ismét ragut, majd tészta, újra ragu, végül tegyük le az utolsó réteg tésztát. A tetejére kenjük a maradék ragut és a tejfölt. Reszeljük a tetejére a sajtot. Tegyük a sütőbe és süssük a lasagne tészta csomagolásán jelzett ideig, kb.. 20-25 percig.