Csirkemájas kockák
Csirkemájas kockák
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • pirospaprika - 3 teáskanál
  • zsemle - 2 darab
  • őrölt bors - 1 teáskanál
  • csirkemáj - 50 dekagramm
  • fokhagymapor - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk és pirospaprikával megszórjuk. Közben a májat jól megmossunk, és nagyon apóra vágjuk szinte annyira hogy pépes-májast kapjunk.
  2. A májat rátesszük a hagymára és pár percig kevergetjük, majd levesszük a tűzhelyről és megvárjuk hogy kihűljön. Addig a zsemléket beáztatjuk langyos vízbe.
  3. Ha kihűlt a máj, akkor a vizet jól kicsavarjuk a zsemlékből és összedolgozzuk a májjal(úgy mint a fasírtnál)ez után a tojást is, és fűszereket is beledolgozzuk. Közepes méretű kiolajozott tepsibe tesszük, egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és 200 fokon 40-45 percig sütjük, még a teteje meg nem barnul!
  4. Tálaláskor felkockázzuk.