Feltöltve:

Csirkemájas gombás rizottó

timer 30
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma10 dekagramm
olaj4 evőkanál
rizs15 dekagramm
gomba25 dekagramm
brandy3 cl
csirkemáj15 dekagramm
Knorr Serpenyős gombás csirke Rafinéria1 csomag

Csirkemájas gombás rizottó a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A rizst sós vízben feltesszük főni.

2. lépés

A májat megmossuk, megszárítjuk és felkockázzuk. 3 evőkanál forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Mikor üveges, hozzáadjuk a kockázott májat, csipet morzsolt majorannát, tovább pirítjuk, majd félretesszük ha a máj kész. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

3. lépés

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a maradék olajat, és erre dobjuk a felszeletelt gombát (és ha rendelkezésre áll brandy) óvatosan felöntjük a brandyvel. Amikor a gomba elforrta a levét, felöntjük 4 dl hideg vízzel, és elkeverjük benne a KNORR Serpenyős gombás csirke alapot.

4. lépés

Kevergetjük, amíg besűrűsödik, végül összemelegítjük a májjal, és a megfőtt, lecsepegtetett rizzsel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem