Csirkemájas burgonyapogácsa
Csirkemájas burgonyapogácsa
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • majoránna - 1 teáskanál
  • tojás - 2 darab
  • tej - 1 dl
  • burgonya - 40 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • sütőpor - 2 csipetnyi
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • zsemle - 1 darab
  • csirkemáj - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán nyersen lereszeljük. A májat néhány percre forrásban lévő Delikát 8-as vízbe tesszük, majd ha megfehéredett, leszűrjük és ledaráljuk.
  2. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a tejjel leöntjük. Pár percnyi áztatás után szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a nyers burgonyát, az összes fűszert és a ledarált májat. Ráöntjük a nyers, felvert tojásokat, és addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Esetleg morzsát szórunk hozzá.
  3. Nedves kézzel kis pogácsákat formálunk a masszából és zsemlemorzsában megmártjuk. Jól rá is nyomkodjuk a morzsát. Forró olajban 6-8 perc alatt pirosra sütjük. Lecsurgatjuk róla a fölösleges olajat.