Feltöltve:

Csirkemájas burgonyapogácsa

timer 30
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Knorr Szárnyas Fűszervarázs1 evőkanál
vöröshagyma1 darab
Knorr Magyaros Fűszervarázs1 evőkanál
majoránna1 teáskanál
tojás2 darab
tej1 dl
burgonya40 dekagramm
Delikát ételízesítő1 teáskanál
sütőpor2 csipetnyi
fűszerpaprika1 teáskanál
zsemle1 darab
csirkemáj25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán nyersen lereszeljük. A májat néhány percre forrásban lévő Delikát 8-as vízbe tesszük, majd ha megfehéredett, leszűrjük és ledaráljuk.

  2. 2. lépés

    A zsemlét apró kockákra vágjuk és a tejjel leöntjük. Pár percnyi áztatás után szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a nyers burgonyát, az összes fűszert és a ledarált májat. Ráöntjük a nyers, felvert tojásokat, és addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Esetleg morzsát szórunk hozzá.

  3. 3. lépés

    Nedves kézzel kis pogácsákat formálunk a masszából és zsemlemorzsában megmártjuk. Jól rá is nyomkodjuk a morzsát. Forró olajban 6-8 perc alatt pirosra sütjük. Lecsurgatjuk róla a fölösleges olajat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem