Csirkemáj ragu
Csirkemáj ragu
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • füstölt szalonna - 10 dekagramm
  • gomba - 10 dekagramm
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 2 darab
  • tv paprika - 1 darab
  • csirkemáj - 40 kilogramm

Elkészítés:

  1. A csirkemájat szétszedjük, kis darabkákra vágjuk, a szíveket pedig vékonyra karikázzuk. A füstölt szalonnát apró kockákra metéljük, zsírját kiolvasztjuk, és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztjuk rajta.
  2. Ezután rádobjuk a tisztított, vékonyra szeletelt gombát és a csíkokra vagdalt paprikát. Megfűszerezzük a KNORR magyaros fűszerrel és a borssal. 5 percnyi pirítás után hozzáadjuk a májat, és fedő alatt néhány percig saját levében pároljuk. Zsírjára sütjük, majd a KNORR fokhagymás ízbombát hozzámorzsoljuk, a finomra metélt petrezselyemzölddel fűszerezzük.