Csirkemáj pirítóson
Csirkemáj pirítóson
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 5 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 1 csipetnyi
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • bagett - 1 darab
  • zsályalevél - 4 darab
  • csirke máj - 6 darab

Elkészítés:

  1. Alaposan tisztítsuk meg a májat, majd vágjuk fel.
  2. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Pirítsuk meg egy serpenyőben az olajon. Amikor már aranybarna, adjuk hozzá a májat.
  3. Vágjuk csíkokra a zsályaleveleket és ízesítsük a májat ezzel, egy csipet borssal és a Knorr szárnyas fűszerrel. Ne süssük keményre, csak amíg még szép puha és rózsaszínes belül, azaz 8-10 percig, ne túl nagy lángon.
  4. Készítsük el közben a pirítóst. A bagettet vágjuk fel kb. 2 cm vastag, hosszúkás karikákra. Csöpögtessük le olÍvaolajjal és tegyük 5-10 percre 180 fokos sütőbe. Vigyázzunk, ne égessük meg!
  5. A kész májat picit pihentessük, majd szórjuk meg aprított petrezselyemzölddel. Helyezzük el a pirítóson a májdarabokat.