csirkemell | 400 gramm |
---|---|
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 1 darab |
chili paprika | 1 darab |
sárgarépa | 200 gramm |
fokhagymagerezd | 4 darab |
szójaszósz | 50 milliliter |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
snidling | 1 csokor |
szezámolaj | 1 teáskanál |
zöldhagyma | 100 gramm |
gyömbér | 1 darab |
brokkoli | 100 gramm |
szezámmag | 1 teáskanál |
piros paprika | 200 gramm |
rizsecet | 50 milliliter |
barna cukor | 1 teáskanál |
hajdina lisztből készült soba tészta | 400 gramm |
szójacsíra | 5 gramm |
Csirkehúsos soba tészta a Főételek kategóriában
A csirkemellet vágjuk keskeny csíkokra, öntsük le szójaszósszal, adjuk hozzá a barna cukrot, a rizsecetet, a zúzott fokhagymát és az erős chili paprikát. Tegyük hozzá a szezámolajat és az őrölt gyömbért. Mindent keverjünk össze és tegyük félre 30 percre.
A paprikát, a répát és a zöldhagymát vágjuk vékony szeletekre. A zöldhagyma zöldjét és a metélőhagymát vágjuk 3 cm-es darabokra, a brokkolit szedjük kis rózsákra.
Egy serpenyőben süssük meg a csirkemellet a páccal együtt. A végén tegyük hozzá a zöldségeket, majd adjunk hozzá néhány kanál vizet és a Knorr levesalapot. Süssük egész idő alatt kevergetve, amíg a levesalap teljesen szétolvad.
Melegen tálaljuk, vagy hidegen egy salátástálban, a tetejét szezámmaggal megszórva.