Csirkehúsos rizottó
Csirkehúsos rizottó
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 40 dekagramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • rizs - 3 csomag
  • mustár - 1 teáskanál
  • gomba - 1 darab
  • borsó - 30 dekagramm
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 1 darab
  • kukorica - 1 darab
  • csirkemáj - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. Vöröshagymát felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, amit befűszerezünk borssal és Knorr szárnyas fűszervarázzsal. Adunk hozzá mustárt és egy kis zúzott fokhagymát. Knorr csirkehús leveskockából készített levest adunk hozzá és főzzük.
  2. Közben elkészítjük a rizst. A forrásban levő vízbe beleteszünk egy Knorr csirkehús leveskockát, és abban főzzük ki a rizst.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, gombát, a végén a kukoricát és a borsót. Egy kicsit levesesre hagyjuk. Amikor összeforrt, akkor hozzákeverjük a kész rizst.
  4. Amikor kész, adunk hozzá egy kevés reszelt sajtot. Egy öblös csészébe merjük, eligazítjuk, tányérra borítjuk óvatosan, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk .