Csirkehúsos mártogatós
Csirkehúsos mártogatós
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • majonéz - 2 evőkanál
  • csirkemell filé - 250 gramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • bors - 1 csipetnyi
  • őrölt paprika - 1 csipetnyi
  • vodka - 50 milliliter
  • gerezd fokhagyma - 1 darab

Elkészítés:

  1. A csirkehúst helyezzük egy lábosba, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a Knorr kockát és főzd készre, forrástól számítva kb. 20-25 perc alatt. Ezután vegyük ki a lábosból és hagyjuk hagyd kihűlni.
  2. Amikor kihűlt a csirkehús, aprítsuk össze.
  3. Passzírozzuk át a fokhagymát, keverjük össze a majonézzel és a vodkával, ízesítsük borssal és paprikával.
  4. Ehhez a majonézes keverékhez adjuk hozzá a csirkehúst. Hűtsük le.Tálaljuk friss, ropogós zöldségekhez, pirítóshoz, meleg pitához.