Feltöltve:

Csirkehúsos kosárkák

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
csirkemell filé60 dekagramm
tejföl1 dl
paradicsom2 darab
sárgarépa20 dekagramm
citromlé2 evőkanál
olívaolaj1 dl
fokhagymagerezd2 darab
sajt15 dekagramm
feketebors1 teáskanál
finomliszt20 dekagramm
zeller3 dekagramm
gomba30 dekagramm
1 teáskanál
Globus Mustár tubus2 teáskanál
petrezselyem1 evőkanál
hideg víz4 evőkanál
pisztácia2 dekagramm
rizsliszt20 dekagramm

Csirkehúsos kosárkák a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Csirkehúsos kosárkák elkészítés 1. lépés képe

Tészta: egy tálban a kétféle lisztet és a sót beletesszük. Hozzáadjuk a Rama margarint és a tejfölt, majd a vizet. Alaposan gyúrjuk össze és végül adjuk hozzá a pisztáciát. Fél órára tegyük hűtőszekrénybe, majd utána osszuk 4 részre. Fólia közt kerek formára nyújtsuk őket, kb. teáscsészealj nagyságúra. Villával szurkáljuk meg és a széleit hajtsuk fel úgy, mintha egy kosárka lenne. 180 C fokon 15-20 percig süssük.

2. lépés

Csirkehúsos kosárkák elkészítés 2. lépés képe

Közben elkészítjük a salátát: a húst apró kockára vágjuk és forró olajban megsütjük. Ha megsült, szűrőlapáttal kiszedjük egy tálba. A gombát lecsepegtetjük és ha nem szeletelt, akkor felszeleteljük. Öntsünk még egy kis olívaolajat a serpenyőbe, amelyben a hús sült és a gombát süssük benne pár percig. A sárgarépát és a zellert, mossuk meg, töröljük szárazra, utána vágjuk vékony, hosszú csíkokra. Adjuk a gombához és süssük addig, amíg megpárolódik, majd akkor adjuk hozzá a tisztított pisztáciát. A húst és a salátát összekeverjük. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre. Időközben, előkészítjük a salátaöntet. Öntethez: a fokhagymát fokhagymanyomóval nyomjuk össze, és a többi hozzávalóval együtt tegyük egy kis tálba. Keverjük jól össze egy villával.

3. lépés

Csirkehúsos kosárkák elkészítés 3. lépés képe

Összeállítás: a hűtött hús és zöldség keverékhez adjuk hozzá az öntetet. Keverjük jól össze és helyezzük a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt, ha szükséges, adjunk hozzá több olívaolajat. Rendezzük el a salátát a kosárkákba, és szórjuk meg apróra vágott pisztáciával és a petrezselyemmel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem