natúr joghurt | 7 evőkanál |
---|---|
dióbél | 5 dekagramm |
Knorr Petrezselymes Ízbomba | 1 darab |
őrölt chili | 2 csipetnyi |
zöld saláta | 1 darab |
sült csirkemell | 1 darab |
görögdinnye | 400 gramm |
sárgabarack lekvár | 1 evőkanál |
őszibarack | 2 darab |
lila fodrossaláta | 1 darab |
Csirkehúsos dinnyesaláta a Saláták kategóriában
Mossuk meg, majd szárítsuk meg a salátaleveleket. Tépkedjük kisebb darabokra. Tegyük egy tálra.
Vágjuk ketté az őszibarackot, vegyük ki a magját, majd vágjuk fel vékony szeletekre.
Vágjuk csíkokra a hideg csirkehúst (más hideg csirkehúsrészt is használhatunk). Vágunk ki golyókat a dinnyéből (természetesen késsel is feldarabolhatjuk szép, egyforma kockákra).
A salátára helyezzünk húscsíkokat és barackszeleteket felváltva. Tegyük rá a dinnyegolyókat (dinnyedarabokat)..
A joghurtot keverjük össze a lekvárral, ízesítsük Petrezselymes Ízbombával és chilivel. A salátát öntsük le a szósszal. A tetejét szórjuk meg pirított dióval.
Daraboljuk fel nagyobb darabokra a dióbelet és egy száraz serpenyőben pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni egy tányéron.