Csirkehús tekercsek gombamártásban
Csirkehús tekercsek gombamártásban
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tejföl - 1 dl
  • tojás - 3 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • sajt - 200 gramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • csiperke gomba - 300 gramm
  • kapor - 1 csokor
  • hagyma - 1 darab
  • csirkemell szeletek - 500 gramm

Elkészítés:

  1. A húst vágjuk szeletekre és klopfoljuk ki óvatosan, majd szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel és tegyük a hűtőbe.
  2. A tojást főzzük keményre és aprítsuk fel. A sajtot vágjuk darabokra.
  3. Időközben készítsük el a tölteléket: aprítsuk fel a gomba és a hagyma felét és pirítsuk meg 1 evőkanál margarinon. Amikor a gomba megpuhul, adjuk hozzá a tojást és a sajtot. Mindent keverjünk össze és ízesítsük sóval, borssal. Tegyük a tölteléket a hússzeletekre és fogpiszkálóval tűzzük össze. Az így előkészített táskákat pirítsuk meg forró olajon, míg megbarnulnak.
  4. Külön készítsük el a mártást: Olvasszunk fel 1 evőkanál margarint egy serpenyőben, adjuk hozzá a gomba másik felét, a Knorr Tyúkhúsleves kockát és öntsük le két pohár vízzel. Az egészet pároljuk 15 percig, majd öntsük bele a tejfölt.
  5. A végén adjuk hozzá a kaprot.. A lisztet keverjük el vízzel és sűrítsük vele be a mártást. A tekercseket tegyük a mártásba és további 15 percig együtt készre pároljuk.