Csirkefelfújt zöldborsóval
Csirkefelfújt zöldborsóval
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • tej - 3 dl
  • só - 1 teáskanál
  • zöldborsó - 20 dekagramm
  • bacon - 3 szelet
  • csirkecomb - 2 darab
  • őrölt bors - teáskanál

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, és 2 kanál margarinon megpirítjuk. A combokat kifilézzük, centis kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 10 percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a zöldborsót és még 5 percet főzzük nagyon kevés víz hozzáadásával.
  3. A maradék margarint felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet, és a tejjel felengedve sűrű besamelmártást készítünk, amit sózunk és borsozunk. Közben a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a besamelbe keverjük. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
  4. Tortaformába öntjük, a tetejére bacont teszünk, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Tálaljuk.