csirkemell filé | 40 dekagramm |
---|---|
tojás | 2 darab |
olaj | 6 dl |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
joghurt | 2 dl |
finomliszt | 10 dekagramm |
Globus Majonéz | 4 evőkanál |
füstölt sajt | 5 dekagramm |
félédes fehérbor | 1 dl |
Knorr Kapros Salátaöntet por | 1 csomag |
Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás | 2 dekagramm |
Csirkecsíkok füstölt sajtos bundában a Főételek kategóriában
A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megszórjuk a Knorr fűszerkeverékkel és lisztbe mártjuk.
A bundához a tojást habosra keverjük a borral, hozzáadjuk a megmaradt lisztet, sajtot, ízlés szerint őrölt borsot és az ételízesítőt. A tésztának palacsintamassza sűrűségűnek kell lennie.
A csirkecsíkokat a tésztába mártjuk és bő, forró olajban pirosra sütjük.
A joghurtból, majonézből és a salataöntetporból mártogatóst készítünk, ezzel kínáljuk.