Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
---|---|
csirkemell filé | 2 darab |
zsemlemorzsa | 50 gramm |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 darab |
tojás | 2 darab |
tej | 1 dl |
burgonya | 500 gramm |
liszt | 50 gramm |
só | 1 teáskanál |
brokkoli | 300 gramm |
kukorica | 15 gramm |
piros és zöld paprika | 30 gramm |
Csirkecsiga a Főételek kategóriában
A krumplit hámozzuk meg, daraboljuk fel és főzzük meg sós vízben. Mialatt fő, vágjuk a húst csíkokra.
A csirkecsíkokat ízesítsük Knorr szárnyas fűszerkeverékkel, majd forgassuk meg a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd helyezzük bele a patkóra formált húst. Süssük készre a csirkepatkókat.
A megfőtt krumplit törjük össze egy burgonyatörővel. A tejet és a margarint melegítsük föl együtt, majd keverjük el a burgonyában.
A tányérra helyezzük a patkó formájúra sütött húst, a közepébe tegyük a pürét, kör alakot formálva.
Egy villa, vagy kés segítségével rajzoljunk a pürébe csigamintát.
Paprikából vágjuk ki a csiga szarvait és arcát, majd tegyük a megfelelő helyre. A kukoricaszemekből csináljuk meg a szemeket. Tálaljuk a főtt brokkolival.
Egy másik fazékban bő forrásban lévő sós vízben főzzük roppanósra a rózsáira bontott brokkolit. Hűtsük le azonnal jéghideg vízben és tegyük félre.