Feltöltve:

Csirkecombok, baconnel, póréhagymával és gombával

timer 110
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

liszt1 evőkanál
tejszín100 milliliter
póréhagyma2 darab
gomba400 gramm
bacon150 gramm
margarin2 evőkanál
csirkecomb1 kilogramm
friss kakukkfű3 evőkanál
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez1 evőkanál

Csirkecombok, baconnel, póréhagymával és gombával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Tisztítsuk meg a póréhagymát és a gombát. A pórét vágjuk 1 cm-es darabokra,kockázzuk föl a bacont és felezzük meg a gombákat.

2. lépés

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon, 2 evőkanál margarinon pirítsuk körbe a csirkecombokat. (Inkább több részletben csináljuk, a combok ne érjenek egymáshoz, különben nem pirulni, hanem párolódni fognak. ) Ha kész vannak, tegyük át őket egy tálra.

3. lépés

Adjuk hozzá a bacont, a póréhagymát és a gombát és kevergetve pirítsuk-pároljuk, míg enyhén barna nem lesz. Szórjuk meg liszttel és pirítsuk további 1 percig.

4. lépés

Szórjuk meg a csirkés Delikáttal, öntsük föl fél liter vízzel és adjuk hozzá a kakukkfüvet. Hozzuk forrásba, majd tegyük vissza rá a csirkecombokat. Öntsük bele a tejszínt és hozzuk újra forrásba. Pároljuk 5 percig, míg a szósz kicsit besűrűsödik.

5. lépés

Tegyük át az ételt a serpenyőből egy hőálló tálba.

6. lépés

Fedjük le és süssük kb. 1 órát. Tálaljuk burgonyapürével.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem