vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
olaj | 1 evőkanál |
babérlevél | 2 darab |
forró víz | 200 milliliter |
bacon | 100 gramm |
szárított kakukkfű | 1 teáskanál |
író | 200 milliliter |
szárított tárkony | 1 teáskanál |
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez | 3 teáskanál |
saláta burgonya | 600 gramm |
felső csirkecomb | 600 gramm |
Csirkecomb egytál baconnel és burgonyával a Főételek kategóriában
A kolozsvári szalonnát vágjuk 1-2 cm-es kockákra. Egy serpenyőben forrósítsunk föl olajat, ezen pirítsuk meg a szalonnát.
Ezután adjuk hozzá a megpucolt és cikkekre vágott hagymát és a babérlevelet. Pirítsuk rajta 3-4 percig, majd tegyük rá a megtisztított és 2 kiskanál csirkés Delikáttal megszórt csirkecombokat bőrrel lefelé. Pirítsuk pár percig, majd fordítsuk meg és pirítsuk tovább újabb pár percig közepes lángon a másik oldalukon is.
Ezalatt pucoljuk meg a burgonyát és vágjuk 2-3 cm-es kockákra. Helyezzük a csirkecombokat a szalonnával és a hagymával együtt egy tűzálló tálba. Tegyük hozzá a krumplit is. Öntsük föl kb. 200 ml forró vízzel, hogy éppen ellepje az ételt. Szórjuk meg szárított tárkonnyal és -kakukkfűvel, egy kiskanál csirkés delikáttal és keverjük el benne. Fedjük le és helyezzük 185 fokra előmelegített sütőbe.
Hagyjuk a sütőben kb. 40-45 percig, míg az étel elkészül. Közben ellenőrizzük, hogy a krumpli és a hús megfőtt-e, ha szükséges tartsuk tovább a sütőben.
Amikor kész, keverjünk el benne 200 ml írót. Tálaljuk friss fehér kenyérrel.