Csirkeburger
Csirkeburger
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 30 dekagramm
  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • zsemle - 4 darab
  • salátalevél - 4 darab

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk.
  2. A csirkehúst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket és a lazán felvert tojást. Jól összedolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk és lapos pogácsákat formázunk, végül zsemlemorzsában megforgatjuk.
  3. Kevés olajon néhány perc alatt átsütjük mindkét oldalukat.
  4. Közben a hamburger zsemléket kettévágjuk és egy másik, szárazon felhevített serpenyőben a belsejüket kissé megpirítjuk.
  5. A zsemlére először a salátalevelet tesszük, arra a paradicsomszeletet, rá a húspogácsát, a sajtot, ízlés szerint ketchupot, mustárt, majonézt, végül a zsemle tetejével lezárjuk a hamburgert.