Csirke sztroganoff
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 30 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • csemege uborka - 1 darab
  • gomba - 15 dekagramm
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • újhagyma - 1 csomag
  • Globus Mustár - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A csirkemellet felkockázzuk, és olaj, margarin keveréken megpirítjuk, amíg fehér nem lesz úgy, hogy előtte megsózzuk, megborsozzuk, és ráteszünk kevés lisztet.
  2. Közben felvágjuk a hagymát, és vékonyan felszeleteljük a gombát.
  3. Mikor a hús kifehéredik, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
  4. Majd újabb és olaj, margarin keveréken megpároljuk a hagymát, és a gombát.
  5. Közben összekeverjük a tejszínt, a tejfölt és a mustárt.
  6. Mikor a hagymát és a gombát megpároltuk, beletesszük az öntetet, és a húst a serpenyőbe, és fedő alatt 5 percig főzzük.
  7. Mikor kész, apróra vágom az uborkát, és hozzátesszük, összekeverjük.