Csirke sörtésztában mézes szósszal
Csirke sörtésztában mézes szósszal
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 400 gramm
  • olaj - 200 milliliter
  • liszt - 70 gramm
  • burgonyaliszt - 20 gramm
  • piros paprika - 1 darab
  • barna sör - 200 milliliter
  • sárga paprika - 1 darab
  • tojásfehérje - 2 darab
  • közepes lilahagyma - 2 darab
  • kesudió - 100 gramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a húst 3x3 cm-s kockákra és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a Knorr fűszerkeveréket, keverjük össze és tegyük a hűtőbe 10 percre.
  2. Készítsük el a tésztát: verjük habbá a tojásfehérjét. A kétfajta lisztet keverjük össze a sörrel, majd adjuk hozzá a fehérje habot.
  3. Forrósítsuk fel olajat egy serpenyőben és süssük meg benne a sörtésztába mártott csirkehúst.
  4. Egy másik serpenyőben pirítsunk meg a 3x3 cm-s kockákra vágott paprikákat és hagymát. Adjuk hozzá a kesudiót.
  5. Öntsük rá a csomagoláson leírtak alapján elkészített Knorr fixet. Főzzük együtt 3 percig.