Csirke rizottó
Csirke rizottó
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 25 dekagramm
  • olaj - 2 evőkanál
  • füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • rizs - 15 dekagramm
  • gomba - 20 dekagramm
  • trappista sajt - 5 dekagramm
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • száraz fehér bor - 2 dl

Elkészítés:

  1. Az olajon kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát. A zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott húst. Enyhén fűszerezzük KNORR grill füszervarázzsal majd, hozzáadjuk a szeletelt gombát pár percig pirítjuk. Végül a rizst is hozzáadjuk, az egészet felöntjük a borral és még 4,5 dl hideg vízzel.
  2. Elkeverjük benne a KNORR Milánói makaróni alapot, majd kis tűzön, fedő alatt, néha kevergetve készre főzzük kb. 15 perc alatt. 10 percig fedő alatt állni hagyjuk. Ízlés szerint formázva reszelt sajttal megszórva tálaljuk.