Csirke rizottó tejszínnel és spenóttal a Főételek kategóriában
Vágjuk a húst kisebb kockákra. A hagymát aprítsuk fel. Forraljunk fel 800 ml vizet és oldjuk fel benne a levesalapokat.
Forrósítsunk fel egy tapadásmentes és széles aljú edényt, öntsük bele a 4 evőkanál olíva olajat, majd adjuk hozzá a húst és a finomra vágott hagymát. Ízesítsük egy kevés sóval, majd pirítsuk a húst fehéredésig. Adjuk hozzá a rizst is és keverjük folyamatosan. Ne hagyjuk, hogy megbarnuljon.
Mikor a rizs szépen megfehéredett, akkor vegyük lejjebb a lángot. Öntsük hozzá a vermutot és hagyjuk elfőni. Majd kezdjük hozzáadni az alaplét apránként. Mindig annyit, hogy nedves legyen a rizs, de ne ússzon a folyadékban.Folyamatosan adjuk hozzá az alaplét, mindig akkor, ha már az előző adagot elfőtte. Keverjük meg 2-3 percenként.
Az utolsó 5-7 perc közeledtével olvasszuk fel a vajat egy másik edényben és enyhén pirítsuk meg rajta a fokhagymát. De vigyázzunk, ne égjen meg, különben megkeseredik. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a megtisztított spenótot. Adjuk hozzá a tejszínt és tegyük félre.
Miután az összes alaplét felszívta a rizs, de az állaga folyós kicsit, akkor adjuk hozzá a spenótot.
Tálaljuk ízlés szerint sajttal, vagy anélkül.