csirkemell filé | 25 dekagramm |
---|---|
olaj | 2 evőkanál |
füstölt szalonna | 5 dekagramm |
rizs | 15 dekagramm |
gomba | 20 dekagramm |
trappista sajt | 5 dekagramm |
Knorr Milánói makaróni alap | 1 csomag |
száraz fehér bor | 2 dl |
Csirke rizottó a Főételek kategóriában
Az olajon kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát. A zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott húst. Enyhén fűszerezzük KNORR grill füszervarázzsal majd, hozzáadjuk a szeletelt gombát pár percig pirítjuk. Végül a rizst is hozzáadjuk, az egészet felöntjük a borral és még 4,5 dl hideg vízzel.
Elkeverjük benne a KNORR Milánói makaróni alapot, majd kis tűzön, fedő alatt, néha kevergetve készre főzzük kb. 15 perc alatt. 10 percig fedő alatt állni hagyjuk. Ízlés szerint formázva reszelt sajttal megszórva tálaljuk.