csirkemell filé | 4 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 2 darab |
cukor | 1 evőkanál |
liszt | 80 gramm |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
szárított kakukkfű | 1 teáskanál |
szárított bazsalikom | 1 teáskanál |
bazsalikom levél | darab |
extra szűz olíva olaj | 2 evőkanál |
mozzarella sajt | 100 gramm |
szárított oregánó | 1 teáskanál |
reszelt parmezán sajt | 40 gramm |
kenyérmorzsa | 60 gramm |
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez | 2 teáskanál |
doboz hámozott paradicsom konzerv | 3 darab |
Csirke parmiggiana a Főételek kategóriában
Készítsük el a paradicsom szószt. Forrósítsunk föl egy lábosban olíva olajat, majd pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a darabolt paradicsom konzerveket és rotyogtassuk föl. Adjuk hozzá a fűszereket, ízesítsük sóval, borssal és opcionálisan egy kevés cukorral. Vegyük le a lángot kicsire és fedjük le a lábost. Időnként megkeverve főzzük a szószt ezen a lassú tűzön legalább 90 percig, de akár hosszabb ideig is. Ha kész, tegyük félre. (A paradicsom szószt elkészíthetjük akár egy nappal is előre.)
A csirkemelleket tisztítsuk meg. Forgassuk meg őket csirkés Delikátban.
Majd keverjük el a parmezán sajtot és a kenyérmorzsát. A csirkemelleket panírozzuk be. Először lisztbe forgassuk, majd tojásba, végül a parmezános kenyérmorzsában.
Ezután süssük ki őket forró olajban. ( A csirkemellek vastagok, nem hajtottuk őket ketté, így belül nem lesznek még megsülve teljesen.)
A meleg paradicsom szószt öntsük egy hőálló edénybe. Erre helyezzük rá a csirkemelleket. Tegyük be 190 fokos sütőbe 15 percre.
Majd vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a csirkemellek tetejét reszelt mozzarella sajttal. Tegyük vissza 5 percre a sütőbe, míg a sajt szépen ráolvad.
Ha kész, díszítsük bazsalikom levéllel és tálaljuk spagettivel.