Csirke kebab salátával
Csirke kebab salátával
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • lilahagyma - 2 darab
  • csirkemell filé - 2 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • citromlé - 1 kávéskanál
  • méz - 1 kávéskanál
  • mustár - 1 evőkanál
  • sárga koktélparadicsom - 150 gramm
  • piros koktélparadicsom - 150 gramm
  • Knorr Gyros Fűszervarázs - 1 csomag
  • Knorr Zöldfűszeres Salátaöntet por - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Magozzuk ki és kockázzuk fel a paprikát. Hámozzuk meg és vágjuk félbe a hagymát. Vágjuk vékony szeletekre az egyik felét, a másikat pedig vágjuk nagyobb darabokra. Kockázzuk fel kb. 3 cm-es darabokra a csirkemell filét.
  2. Keverjük össze az olíva olajat a mézzel, citromlével és mustárral. Pácoljuk be a csirkemell kockákat ezzel a páccal. Hagyjuk benne legalább 10 percre. Ezalatt vágjuk a paradicsomokat félbe és készítsük el a dresszinget a csomagoláson leírtak szerint. Keverjük össze a paradicsomot a hagyma szeletekkel és a dresszinggel.
  3. Húzzuk a csirkekockákat a nyársra a paprikával és a hagymadarabokkal együtt. Grillezzük meg, vagy süssük meg őket egy serpenyőben 10-15 perc alatt. Közben kenegessük a maradék páccal. Tálaljuk a nyársakat a salátával.