Csirke java zöldbabbal
Csirke java zöldbabbal
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zöldbab - 40 dekagramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • csirke felsőcomb - 4 darab
  • húsos szalonna - 5 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat filézzük ki - ily módon egy lapos hússzeletet kapunk bőrével. Ha nem szeretjük a bőrét, azt is leszedhetjük. A húst locsoljuk le olajjal és szórjuk be a Sült csirke fűszerkeverékkel. Hagyjuk a húst pihenni minimum 30 percig.
  2. A húst tegyük át hőálló tálba és süssük 45 percig 180 fokon.
  3. Ez idő alatt pucoljuk meg a babot, burgonyát és külön-külön főzzük meg.
  4. A szalonnát vágjuk csíkokra és pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a babot és az egészet süssük át. A megsült húst szedjük ki tányérokra. Tálaljuk a sült babbal és burgonyával.