Csirke Gyros tál
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 60 dekagramm
  • tejföl - 175 gramm
  • burgonya - 40 dekagramm
  • saláta mix - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A húst csíkokra vágjuk és a gyros fűszerrel bepácoljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A tejfölbe a fokhagymás öntetet elkeverjük, csipet sóval és borssal ízesítjük, alaposan átkeverjük.
  2. A húst és a krumplit serpenyőben kevés olajon arany barnára sütjük. Először a húst sütjük ki, így az olaj átveszi a pác ízért, amitől ízletesebb lesz a sült krumpli. Ha megoldható akár egy serpenyőben egyszerre is készülhetnek, így időt is spórolunk.
  3. A még forró krumplit megsózzuk, tányérra tesszük, mellé halmozzuk a húst és a salátát. Tejföllel tetszés szerint ízesítjük díszítjük az ételt.