Csirke fricassee
Csirke fricassee
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 2 evőkanál
  • csirkemell - 600 gramm
  • natúr joghurt - 0.5 dl
  • sárgarépa - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 3 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • húsleves - 0.5 liter
  • olíva olaj - 1 evőkanál
  • fehér bors - 1 evőkanál
  • zeller - 2 darab
  • gomba - 6 darab
  • zöldborsó - 250 gramm
  • mogyoróhagyma - 8 darab
  • sárga paprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. A csirkemellet tisztítsuk meg, vágjuk kockára, majd szórjuk meg Sült csirke fűszerkeverékkel, és liszttel.
  2. Vágjuk szeletekre a fokhagymát és a sárgarépát. A zellert kockázzuk fel. A paprikát vágjuk csíkokra, a gombát szeleteljük fel. A mogyoróhagymát aprítsuk fel.
  3. A hagymát és fokhagymát dinszteljük üvegesre forró olíva olajon. Tegyük rá a liszttel megszórt húst és süssük aranybarnára 10 percig.
  4. Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest és kevergessük.
  5. Adjuk hozzá a sárgarépát, zellert és borsót. Forraljuk fel, és pároljuk kis lángon 5 percig. Tegyük bele a paprikát és gombát. Fedjük le, és pároljuk még 10 percet.
  6. Pár kanál forró levest keverjünk el a joghurttal, és öntsük bele a levesbe. Ízesítsük borssal és adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet és főzzük még pár percig.