Csirke Cordon Bleu
Csirke Cordon Bleu
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 8 szelet
  • zsemlemorzsa - 150 gramm
  • tojás - 3 darab
  • olaj - 1 liter
  • sajt - 150 gramm
  • liszt - 150 gramm
  • só - 1 teáskanál
  • selyemsonka - 100 gramm

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. A sajtot célszerű egy darabban megvásárolni és a hús nagyságának a felénél kisebb darabokat vágni belőle. A sajtokat belecsavarjuk 2-2 sonkába.
  2. A húsra helyezzük és a hús egyik oldalát a sonkás sajtra hajtjuk, a széleket összenyomkodjuk.
  3. Három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverve, a harmadikba a zsemlemorzsát tesszük. A megtöltött melleket először a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Forró olajban kb. 5-6 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.