Csirke burger korianderrel, lime-mal és chilivel
Csirke burger korianderrel, lime-mal és chilivel
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • lime leve - 1 darab
  • paradicsom - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • koriander zöld - 1 csokor
  • újhagyma - 1 csokor
  • saláta levél - darab
  • kígyóuborka - 1 darab
  • zsemle - 4 darab
  • darált csirkehús - 500 gramm
  • kenyérmorzsa - 4 evőkanál
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 2 teáskanál
  • zöld vagy piros chili paprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. Tegyük egy keverőtálba a darált húst. Adjuk hozzá az összetevőket: a kenyérmorzsát, a tojást, a lereszelt fokhagymát, a csirkés Delikátot, a kimagozott és felaprított chili paprikát. Vágjuk apróra a koriander zöldet és az újhagymát és adjuk hozzá a mixhez. Csavarjunk bele egy lime-ot és szórjuk meg egy kevés frissen őrölt fekete borssal.
  2. Keverjük jól össze a húsmixet. Hagyjuk 15-20 percet állni.
  3. Majd készítsünk belőlük 4 db burgert.
  4. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és süssük meg rajta a burgereket. Süssük kb. 5 percig az egyik oldalukat közepes lángon, majd a másik oldalukat is kb. 5 percig. Majd fedjük le a serpenyőt és süssük még pár 3-4 percig őket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és ne nyomkodjuk közben őket, mert akkor nagyon kiszáradnak.
  5. Ha kész, hagyjuk őket 2-3 percig pihenni. A zsömléket közben vágjuk ketté, tegyük rá a saláta leveleket. Vágjunk szép szalagokat zöldséghámozóval a megmosott uborkából, azt helyezzük a levelekre, majd erre a burgereket. Végül fedjük le őket paradicsom szeletekkel. Tálaljuk sült burgonyával és édes chiliszósszal.