lime leve | 1 darab |
---|---|
paradicsom | 2 darab |
tojás | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
koriander zöld | 1 csokor |
újhagyma | 1 csokor |
saláta levél | darab |
kígyóuborka | 1 darab |
zsemle | 4 darab |
darált csirkehús | 500 gramm |
kenyérmorzsa | 4 evőkanál |
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez | 2 teáskanál |
zöld vagy piros chili paprika | 1 darab |
Csirke burger korianderrel, lime-mal és chilivel a Főételek kategóriában
Tegyük egy keverőtálba a darált húst. Adjuk hozzá az összetevőket: a kenyérmorzsát, a tojást, a lereszelt fokhagymát, a csirkés Delikátot, a kimagozott és felaprított chili paprikát. Vágjuk apróra a koriander zöldet és az újhagymát és adjuk hozzá a mixhez. Csavarjunk bele egy lime-ot és szórjuk meg egy kevés frissen őrölt fekete borssal.
Keverjük jól össze a húsmixet. Hagyjuk 15-20 percet állni.
Majd készítsünk belőlük 4 db burgert.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és süssük meg rajta a burgereket. Süssük kb. 5 percig az egyik oldalukat közepes lángon, majd a másik oldalukat is kb. 5 percig. Majd fedjük le a serpenyőt és süssük még pár 3-4 percig őket.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és ne nyomkodjuk közben őket, mert akkor nagyon kiszáradnak.
Ha kész, hagyjuk őket 2-3 percig pihenni. A zsömléket közben vágjuk ketté, tegyük rá a saláta leveleket. Vágjunk szép szalagokat zöldséghámozóval a megmosott uborkából, azt helyezzük a levelekre, majd erre a burgereket. Végül fedjük le őket paradicsom szeletekkel.
Tálaljuk sült burgonyával és édes chiliszósszal.