Csirke burger káposzta salátával
Csirke burger káposzta salátával
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    csirke burger

    • darált csirkemell - 700 gramm
    • Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás - 1 csomag
    • Hellmann's Chilis szósz - darab
    • szezámmagos burger zsemle - 4 darab
    • friss koriander zöld - 1 csokor
    • frissen reszelt gyömbér - 20 gramm
    • szezámolaj - darab
    • chili paprika - 1 darab

    saláta

    • sárgarépa - 1 darab
    • tört földimogyoró - darab
    • szójaszósz - 1 evőkanál
    • káposzta - 200 gramm
    • szezámolaj - 1 evőkanál
    • friss koriander zöld - 2 evőkanál
    • friss reszelt gyömbér - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Keverjük össze a darált csirkét a Knorr fűszerrel, finomra vágott korianderrel, chilivel, gyömbérrel, 1 ek szezámolajjal. Készítsünk belőlük. kb. 120 gm-os burgereket. Legyenek kb. 10 cm átmérőjűek és 2 cm vastagok.
    2. Süssük meg őket a forró grillen, vagy serpenyőben.
    3. Mialatt sül a burger, készítsük el a salátát. Vágjuk finom szeletekre a káposztát. Reszeljük le a répát.
    4. Egy tálban keverjük össze a szezámolajat a reszelt gyömbérrel, a szójaszósszal, mogyoróval és felaprított koriander zölddel. Ezzel az öntettel jól keverjük össze a káposztát a répával.
    5. Pirítsuk meg a zsemlék mindkét oldalát. Kenjük meg a chili szósszal. tegyük alulra a burgereket, rá a káposzta salátát, majd fedjük be a zsemlék felső felével.