Csiripiszli a Desszertek kategóriában
A barna tészta: a Ramát a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaót, sütőport, a citrom levét, a porcukrot, majd az egész tojással összedolgozzuk. Ha nem elég nyújtható a tészta, kevés tejet vagy tejfölt még adunk hozzá. Kinyújtjuk. Nagyméretű tepsi hátulján két lapot sütünk. Rövid ideig kell sütni.
A sárga tészta: a 6 tojás fehérjét habbá verjük csipet sóval, bele a 6 evőkanál cukrot, a 6 tojás sárgáját, 6 evőkanál hideg vizet, majd beletesszük a 6 evőkanál lisztet, amibe pici sütőport teszünk. Nagy tepsiben sütjük
Elkészítjük a krémet. A lisztből és a tejből pépet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A Ramát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pépet és a rumot.
Összeállítás: az egyik barna tésztára rátesszük a fele krémet, rá a sárga tésztát, a krém másik felét, majd a másik barna tésztát. 1 napig állni hagyjuk, hogy a barna tészta megpuhuljon, porcukorral megszórjuk, majd szeleteljük.