Csípős tészta szecsuáni módra
Csípős tészta szecsuáni módra
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • sertéshús - 250 gramm
  • szójaszósz - 3 evőkanál
  • fokhagyma - 3 darab
  • zöldhagyma - 2 darab
  • gyömbér - 1 csokor
  • tészta - 200 gramm
  • szezázmpaszta - 2 evőkanál
  • szecsuáni bors - 1 evőkanál
  • mogyoróolaj - 100 milliliter

Elkészítés:

  1. A darált húst keverjük össze egy kanál szójaszósszal. Ezután a húst süssük át úgy a fele olajon, hogy az állaga csomós legyen. Vegyük ki a serpenyőből és szűrjük le.
  2. Egy lábasban, egy liter vízben a Knorr Levesalappal főzzük meg a tésztát. Ezután úgy szűrjük át, hogy kb. két kanál lé maradjon rajta.
  3. A maradék olajon fél percig süssük a fokhagymát, a gyömbért és a zöldhagymát. Adjuk hozzá a szezámpasztát és a maradék szójaszószt, majd főzzük 4 percig. Adjuk hozzá a húst is.
  4. A tésztát a két kanál lével adjuk a szószhoz. Főzzük át és tegyük tányérra.
  5. Száraz serpenyőben pirítsuk át a szecsuáni borsot és törjük össze. Az így elkészített borssal megszórva tálaljuk az ételt.