Feltöltve:

Csípős tészta szecsuáni módra

timer 45
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 liter
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap1 darab
sertéshús250 gramm
szójaszósz3 evőkanál
fokhagyma3 darab
zöldhagyma2 darab
gyömbér1 csokor
tészta200 gramm
szezázmpaszta2 evőkanál
szecsuáni bors1 evőkanál
mogyoróolaj100 milliliter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A darált húst keverjük össze egy kanál szójaszósszal. Ezután a húst süssük át úgy a fele olajon, hogy az állaga csomós legyen. Vegyük ki a serpenyőből és szűrjük le.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Egy lábasban, egy liter vízben a Knorr Levesalappal főzzük meg a tésztát. Ezután úgy szűrjük át, hogy kb. két kanál lé maradjon rajta.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A maradék olajon fél percig süssük a fokhagymát, a gyömbért és a zöldhagymát. Adjuk hozzá a szezámpasztát és a maradék szójaszószt, majd főzzük 4 percig. Adjuk hozzá a húst is.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A tésztát a két kanál lével adjuk a szószhoz. Főzzük át és tegyük tányérra.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Száraz serpenyőben pirítsuk át a szecsuáni borsot és törjük össze. Az így elkészített borssal megszórva tálaljuk az ételt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Édes-savanyú sertés ananásszal

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1

Édes-savanyú zöldséges tészta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1

Szecsuáni csípős csirke

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 7

Ázsiai pirított marha spárgával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Thai csirkeszárnyak

timer 44"
mood Könnyű
thumb_up 4

Kókuszos csirkemell curry

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Indiai csirke gőzgombóccal

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0