Csípős mogyorós csirke a Főételek kategóriában
Vágjuk a csirkemellet vékony csíkokra, vagy kisebb szeletkékre.A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikákra.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel és pirítsuk meg rajta a csirkemellet halvány sárgára. (Ha a földimogyoró pirítatlan, akkor kezdhetjük a főzést a mogyoró pirításával, majd ezután adjuk a csirkét hozzá. Ha pirított, akkor a csirkemell lepirítása után adjuk hozzá.) Enyhén sózzuk meg. Ha igazán csípősre szeretnénk, akkor ízlés szerint adhatunk hozzá pár db szárított chili paprikát is feldarabolva.
Adjuk hozzá a póréhagyma szeleteket és pirítsuk további 1-2 percig. Majd adjunk hozzá 4 dl hideg vizet. Ezután adjuk hozzá a tasak tartalmát. Hozzuk forrásba és lassú, közepes lángon, lefedve pároljuk további kb. 10 percig, hogy a hagyma is puhuljon meg. ha kész, tálaljuk párolt rizzsel.