csirkemell | 40 dekagramm |
---|---|
paradicsom | 1 darab |
olaj | 3 evőkanál |
füstölt kolbász | 5 dekagramm |
paprika | 1 darab |
vörösbor | 1 dl |
worcestershire szósz | 1 teáskanál |
Knorr Mexikói chilis bab alap | 1 csomag |
vörösbab konzerv | 20 dekagramm |
morzsolt bazsalikom | 1 teáskanál |
mirelit kukorica | 10 dekagramm |
Csípős kolbászos csirkemell a Főételek kategóriában
Az olajon serpenyőben, a felszeletelt és KNORR villámpáccal megfűszerezett csirkemelleket hirtelen elősütjük, majd melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon a serpenyőben az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a kockára vágott kolbászt, pár perc múlva a felkockázott paprikát.
Ha megpirult, fűszerezzük bazsalikommal, elkeverjük, majd ráöntjük a babkonzervet, a kukoricát a vörösbort, és a tasakon írt hideg víz mennyiségével elkevert KNORR mexikói alapot.
Összeforraljuk, ízesítjük worcestershire szósszal. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és beforraljuk ragu sűrűségűre, majd 8-10 percet főzzük. A húsra halmozzuk a ragut, és így tálaljuk.