Csípős kínai hamburger ananásszal
Csípős kínai hamburger ananásszal
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • uborka - 8 szelet
  • újhagyma - 4 darab
  • konzerv ananász - 4 szelet
  • saláta levél - 4 darab
  • zsemle - 4 darab
  • darált marhahús - 400 gramm
  • Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A darált húst jól gyúrjuk össze a Knorr-tasak tartalmával, a tojással és az újhagyma apróra vágott fehér részével. Hagyjuk állni kb. 10 percet.
  2. Nedves kézzel gyúrjunk a masszából 4 db húspogácsát. Egy serpenyőt forrósítsunk föl és öntsünk bele 2 evőkanál olajat.
  3. A húspogácsákat süssük meg, lehetőleg csak egyszer megfordítva. Ne nyomkodjuk, hagyjuk finom szaftosra. Ha kész, tegyük félre pár percig pihenni.
  4. A zsemléket vágjuk félbe. Tegyünk alulra egy-egy saláta levelet, erre tegyük a húst. Tegyünk rá 2-3 szelet uborkát és egy-egy szelet ananászt. Az újhagyma zöld részét szeleteljük fel és ezt tegyük a tetejükre. Tálaljuk őket sült burgonyával, vagy chips-szel és <a href="http://www.jolkifoztem.hu/recept/party-husgombocok-edes-savanyu-martogatossal">édes chili szósszal</a> .