Csípős indiai pác mustárral
Csípős indiai pác mustárral
  • timer5 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    600-800 g húshoz

    • Globus Mustár - 2 evőkanál
    • chili pehely - 1 teáskanál
    • koriandermag - 10 szem
    • szegfűszeg - 5 szem
    • egész római kömény - 1 teáskanál
    • őrölt szerecsendió - 1 teáskanál
    • őrölt fahéj - 1 teáskanál
    • olaj - 75 milliliter

    Elkészítés:

    1. Az egész fűszereket (koriander, szegfűszeg, római kömény) egy száraz serpenyőben hevítsük, közepes lángon 25-30 másodpercig.
    2. Keverjük a mustárhoz az olajat, a chili pelyhet, az őrölt fűszereket és az egész fűszereket.
    3. Kenjük be a hússzeleteket vagy keverjük a pácot kockára vágott húshoz.
    4. Fóliával lefedve legalább 4-6 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
    5. Sütés előtt a pácot ujjainkkal húzzuk le a hús felületéről.