Feltöltve:

Csípős indiai pác mustárral

timer 5
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

600-800 g húshoz

Globus Mustár2 evőkanál
chili pehely1 teáskanál
koriandermag10 szem
szegfűszeg5 szem
egész római kömény1 teáskanál
őrölt szerecsendió1 teáskanál
őrölt fahéj1 teáskanál
olaj75 milliliter

1. csirkemell filé szeletekhez, vagy kockára vágott bárány vagy marhahúsból készült ragukhoz javasoljuk.
2. a húst sütés, pirítás előtt sózzuk. A fenti mennyiséghez 2 tk (12-16 g) sót javaslunk.

Elkészítés

1. lépés

Az egész fűszereket (koriander, szegfűszeg, római kömény) egy száraz serpenyőben hevítsük, közepes lángon 25-30 másodpercig.

2. lépés

Keverjük a mustárhoz az olajat, a chili pelyhet, az őrölt fűszereket és az egész fűszereket.

3. lépés

Kenjük be a hússzeleteket vagy keverjük a pácot kockára vágott húshoz.

4. lépés

Fóliával lefedve legalább 4-6 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.

5. lépés

Sütés előtt a pácot ujjainkkal húzzuk le a hús felületéről.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem