Csípős csirkeszárnyak rösztivel
Csípős csirkeszárnyak rösztivel
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • víz - 3 dl
  • Globus Csípős Ketchup - 4 evőkanál
  • burgonya - 1 kilogramm
  • napraforgó olaj - 6 evőkanál
  • csirkeszárny - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A burgonyát megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a csirkeszárnyakat megtisztítjuk, és befűszerezzük 2 ek olajjal elkevert KNORR Flekken villámpáccal.
  2. Tepsibe rakjuk, és 170 fokon majdnem ropogósra sütjük. Ekkor ráöntjük a 3 dl vízzel elkevert KNORR Bolognai spagetti Rafinéria alapot, és visszatesszük sülni a csirkeszárnyakat kb 5-8 percre.
  3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A kihűlt burgonyát nagyobb lyukú burgonyareszelőn, tálba lereszeljük.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, pirítjuk, amíg arany sárga lesz. A burgonyához öntjük, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  5. Nagy tepsiben felforrósítjuk a margarin felét, úgy hogy a serpenyő oldala is margarinos legyen. Ezután beleöntjük a burgonyát, kissé lenyomkodjuk, és lassú tűzön lefedve kb. 20 percig pirítjuk az alját. Levesszük a fedőt, egy tányérra óvatosan kiborítjuk a rösztit, hogy egyben maradjon.
  6. A serpenyőbe tesszük a maradék margarint, felforrósítjuk, majd a tányérról a burgonyát visszacsúsztatjuk a serpenyőbe - a megpirult fele legyen felül -, és a másik oldalát is megpirítjuk. Az alsó felét 8-10 percig pirítjuk, majd forrón tálaljuk.
  7. A csirkeszárnyakat a röszti tetejére helyezzük.